Frakter det meste i skjærgården

24. mai 2023

Materialer og pukk lastes om bord i de to kranbåtene på FFS-kaia. Nå er hyttesesongen i gang!

image_67134209

Sekkene med pukk losses på Langøy. (Foto: Isak Lyngsvaag Andreassen)

Test og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Otera skal legge strømkabel på Langøy. Vi hjelper til med å frakte ut nødvendig utstyr. Gravemaskin og dumper er allerede kjørt ut. Nå har vi fylt båten med pukk, som skal brukes i forbindelse med kabelleggingen, sier Isak Lyngsvaag Andreassen.

Han er skipper på FFS Argo. Med seg som mannskap på denne turen har han Tobias Bulæg.

FFS ARGO er en 14,9 meter lang og perfekt til slike skjærgårdsoppdrag – enten det er frakt av minigravere, andre mindre maskiner eller byggematerialer. Arbeidsbåt er utstyrt med en kran ombord som kan løfte maksimalt 1700 kilo.

Også FFS Amon brukes i skjærgårdstjenesten. Denne båten 23,9 meter lang og har en kran som kan løfte opptil 40 tonn med fire meter rekkevidde og fire tonn med full rekkevidde på 21 meter. Lastekapasiteten om bord er på 50 tonn.

I DAG HEISES et trailerlass med byggevarer av ulik sort og i ulike lengder heises om bord. To snekkere står på kaia og følger spent med. De skal i gang med å bygge en hytte på Skarvøy.

– Vi har vært ute med en gravemaskin til samme prosjekt tidligere. Grunnarbeidene er ferdig, så nå skal materialene fraktes ut, sier Stian Leirvik, som er skipper på FFS Amon.

Lekteren FFS Ponton 9 benyttes også til enkelte skjærgårdsoppdrag. Den er 20 meter lang og ti meter bred.

NÅR DET KOMMER til sleping, berging og havnerelaterte tjenester, er FFS-kundene stort sett store bedrifter. Med skjærgårdsoppdragene er det annerledes. Her er det gjerne private kunder som skal bygge hytter, naust eller brygger.

Ofte er det masser til grunnarbeid og materialer som kundene trenger frakthjelp til. Men FFS-båtene håndterer også gravemaskiner og andre større maskiner. FFS tar også mudringsjobber og oppdrag med å bygge brygger.

Trenger du hjelp til å frakte materialer, stein eller maskiner ut til hytta i skjærgården eller hjelp til å bygge brygge i betong eller naturstein – kontakt verkstedsjef Ronny Christoffersen på mobil 909 74 739.

Presentasjon

Arbeidsbåt / 1990

 

Kranfartøy / 1980

 

Lekter / 1990