FFS Athos med på gigantisk float-on-operasjon

18. oktober 2023

Med assistanse fra FFS Athos og andre taubåter, blir den gigantiske boreplattformen her lastet om bord i MV Xin Guang Hua – verdens nest største heavylift-fartøy.

Skjermbilde 2023-10-17 kl. 13.28.26

Her riggen Transocean Endurance lastet om bord på heavylift-fartøyet MV Xin Guang Hua, som skal frakte den til Australia. FFS Athos helt til venstre. (Skjermdump fra film)

Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

Operasjonen skjedde i forrige uke utenfor Westcon Yard i Ølensfjorden. Se video fra operasjonen her.

– Vi er selvsagt stolte over å få delta på et så stort prosjekt med en av våre taubåter, sier John W. Nilsen, daglig leder i FFS.

BOREPLATTFORMEN Transocean Endurance har vært stasjonert på norsk sektor siden den var ferdig bygd i 2015. Nå skal den fraktes til Australia, der den skal plugge oljebrønner. Kontrakten løper fra januar til august 2024.

I forkant av oppdraget har riggen vært inne for oppgradering og vedlikehold hos Westcon Yard i Ølensfjorden.

SAMMEN MED fire andre taubåter bidro FFS Athos i den såkalte float-on-operasjonen, der plattformen ble slept bort til heavylift-fartøyet MV Xin Guang Hua som lå og ventet med lastedekket godt under vann.

Tilsvarende float-on-operasjoner fant sted i Spindsfjorden i Farsund i januar og juni 2021. Den gangen var FFS som hadde regien.

Presentasjon

Taubåt / 2014