Verkstedet får traverskran

15. januar 2024

Stemningen i FFS-verkstedet i Lundevågen var elektrisk, da den nye transkranen ble heist på plass.

Verkstedssjef Ronny Christoffersen leder operasjonen med heise kranen på plass.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Dette er veldig etterlengtet. Vi som jobber her har drømt om en slik kran siden vi flyttet inn, sier verkstedssjef Ronny Christoffersen, og legger til:

– Et mekanisk verksted er ikke komplett uten en traverskran.

JOBBEN MED å løfte kranen opp på skinnene, som er montert opp under taket, tok rundt halvannen time. Den seks tonn tunge kranen ble heist på plass av en mobilkran fra Lister Kranservice og en kranbil fra Hansen Renovasjon.

En hel gjeng fra FFS var dessuten i sving og hjalp til. Det ble tatt i bruk både trucker og lifter. Og verkstedsjefen selv hadde den overordnede kommandoen over operasjonen.

– KRANEN VIL gjøre arbeidet på verkstedet enklere, sikrere og kostnadsbesparende. Vi trenger ikke lenger å rulle inn mobilkran, lastebil med kran eller trucker hver gang vi skal gjennomføre et løft. En jobb vi tidligere har trengt tre mann til, vil nå kunne utføres med bare én person, sier Christoffersen.

Bare det siste året har det mekaniske verkstedet i Lundevågen fått flere nye strenger å spille på. Særlig etter at det nye vannkuttebordet kom på plass, har staben kjent at det ville være veldig greit med en traverskran.

– Den kan løfte opptil ti tonn, vil kunne brukes i hele hallen og gi verkstedet mye bedre funksjonalitet, sier Christoffersen.

TRAVERSKRANEN består av en kranbro montert på en eller flere løpekatter med en heismekanisme. Den kan bevege seg i tre plan – ett vertikalt og to horisontale.

FFS har kjøpt kranen ny fra Industrikran Norge AS i Sandnes. Selve kranbanen har FFS selv montert og malt.

– Vi gleder oss til å ta kranen i bruk. Jeg vil tro at det skjer allerede denne uken, sier Christoffersen.