Overhalt og klasset

22. mai 2023

FFS Arion har vært i dokk i tre uker ved Ørskov Shipyard i Danmark og gjennomført en standard femårsklassing.

Bilde 07.05.2023, 19 42 42

FFS Arion, nymalt og overhalt i dokk i Fredrikshavn.

Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– I tillegg til selve klassingen er det gjort en del oppgraderinger og generelt vedlikehold, sier John W. Nilsen, daglig leder i FFS.

FFS Arion er den største av taubåtene i FFS-flåten. Den er bygd på Simek-verftet i Flekkefjord i 1993 med tanke på å kunne assistere supertankere på Mongstad. I FFS benyttes den til ulike slepeoppdrag, rig moves, ankerhåndteringer og berging. FFS Arion kan taue opp til 85 tonn.

HVERT FEMTE ÅR må alle slike fartøyer gjennom ny klassifisering, med kontroll av skrog, utstyr og fartøyets generelle tilstand.

– Når båten først var i dokk, benyttet vi anledningen til å overflatebehandle og male skroget. I tillegg er det installert nye filtersystemer, nytt navigasjonssystem og gjennomført teknisk vedlikehold, sier Nilsen.

FFS ARION har også fått et nytt rensesystem for ballast, «ballast water treatment system». Sjøvann som fylles i tanker om bord for å oppnå bedre flytestabilitet slippes ikke ut før det har gått igjennom en UV-behandling som dreper skadelige organismer.

– Taubåtene våre vedlikeholdes fortløpende. I forbindelse med forrige klassing ble maskiner og propeller overhalt. FFS Arion er nå som ny – i den grad vi kan si det om en 30 år gammel båt, sier Nilsen.

Presentasjon

FFS Arion / Taubåt / 1993