FFS-sjefen med klart budskap til Erna

15. august 2023

Høyre-leder Erna Solberg fikk med seg viktige politiske innspill under sin lynvisitt i Farsund. Blant annet fra John W. Nilsen, daglig leder i FFS.

AQ9I7488

FFS-sjef John W. Nilsen tok imot Høyre-leder Erna Solberg på trappa utenfor FFS-kontoret i Strandgaten.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Næringslivet i Norge trenger større grad av politisk forutsigbarhet. Før hadde vi lave strømpriser og stabile politiske vilkår. Vi risikerte ikke at skatter plutselig ble innført med tilbakevirkende kraft. Men slik er det blitt nå, sier Nilsen, og trekker frem lakseskatten som et eksempel.

FFS-sjefen tok imot den tidligere statsministeren utenfor selskapets kontor på Jansens plan. Solberg, som fort kan gjeninnta regjeringskontorene etter stortingsvalget om to år, fikk også en tydelig oppfordring fra Nilsen om å ta grep om formueskatten.

– DET KAN IKKE være slik at man må investere i utlandet eller kvitte seg med statsborgerskap for å overleve som bedriftseier, sier Nilsen, og forklarer:

– De aller fleste gründere tar ut en beskjeden lønn. Men i dag blir du som eier tvunget til å tappe bedriften for å kunne betale formueskatt. Det blir helt feil. Verdien må bli værende igjen i bedriftene, sier Nilsen.

Før FFS-møtet, fikk Solberg høre litt om nye Eilert Sundt videregående skole fra rektor Espen Berglund.

SÅ TOK NILSEN med Høyre-lederen, partiets lokale ordførererkandidat Pål Hals og resten av den «blåjakkene» på en bryggesleng bort til Torvets, der innehaver Gaute Ubostad stod klar med en matbit. Under spaserturen gikk praten om Farsund og utfordringene som de maritime næringene står overfor.

Det er ikke første gang at FFS får besøk av en høytstående nasjonale representanter fra politikk og arbeidsliv. I begynnelsen av februar i år tok Nilsen imot LO-leder Peggy Hessen Følsvik på FFS-verkstedet i Lundevågen.

– Det er jo gøy at de velger å besøke akkurat oss. Det er viktig for oss bedriftsledere å si ifra hvor skoen trykker. Når det er sagt, regner jeg med jeg ikke er den eneste de lytter til, smiler Nilsen.