LO-lederen på havvindbesøk hos FFS

1. februar 2023

– Vi er opptatt av norsk verdiskapning og lokale arbeidsplasser. Derfor er det viktig at dere klarer å vise frem mulighetene som finnes her i Lister.

AQ9I4293 (1)

LO-leder Peggy Hessen Følsvik får en rask omvisning på kaia utenfor FFS-verkstedet av John W. Nilsen. Med på besøket var også Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

Det sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik, da hun besøkte FFS-verkstedet i Lundevågen tirsdag ettermiddag.

Anført av farsundsordfører Arnt Abrahamsen, tok den mektige fagforeningslederen og følget hennes turen innom FFS og Einar Øgrey Farsund – som begge satser tungt for å kunne ta del i fremtidens havvindeventyr.

–  VI HAR VÆRT involvert i offshore vind siden 2002. Nå er vi godt rigget til å ta del i den aktiviteten som forhåpentligvis kommer som følge av etableringen av Sørlige Nordsjø II, sa John W. Nilsen, daglig leder i FFS.

Han la ikke skjul på at han håper på en servicebase for havvind i Farsund.

– VI SITTER PÅ store arealer som kan brukes til lager, 15.000 kvadratmeter innendørs og 35.000 kvadratmeter utendørs. Og vi har erfaring og kompetanse på support og service, fortalte Nilsen.

LO-lederen lurte på om taubåtene også kunne brukes i driftsfasen når havvindfeltene er ferdig utbygd.

NILSEN FORKLARTE da at disse jobbene gjerne utføres av egne servicefartøy som er ute to uker av gangen.

– I utgangspunktet tenker jeg at vi kan bidra med installasjon i første fase, og være et servicepunkt på land når driften av havvindmøllene er i gang, sa Nilsen, som også ga Følsvik og de andre LO-toppene en grundig innføring i virksomheten og de politiske utfordringer som bedriften møter på veien.