Vil være en brobygger i FFS

17. februar 2022

– Jeg skal jobbe for å bevare det gode arbeidsmiljøet i bedriften, sier den nye HR-lederen i FFS, Daniel Hovden.

AQ9I9871

HR-leder Daniel Hovden liker å komme seg rundt og prate med folk. Her er han i verkstedet samtale med Tony Kristiansen og Gebrat Geberemedin.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

32-åringen fra Lyngdal er utdannet elektriker og har vært ansatt i FFS siden mai 2018. Nå legger han voltmeteret i skuffen og tar over HR-ansvaret i bedriften.

– Jeg har ingen direkte erfaring med HR-arbeid, men liker å ta utfordringer på strak arm, smiler Daniel, og forteller at han allerede har begynt på praktisk HR-kurs. På sikt ønsker han å ta en bachelorgrad i økonomi og ledelse ved siden av jobben.

DEN NYE HR-lederens viktigste oppgaver blir å kjøre lønn, følge opp sykefravær og ta seg av personalpolitiske oppgaver. Med sine solide datakunnskaper, blir han også en intern ressurs innenfor IT.

– Som følge av at FFS har vokst veldig de siste årene, har de ansatte fått mer spesialiserte oppgaver. Vi er ikke alle poteter lenger. Vi er fortsatt en god gjeng som jobber her, men vi er kanskje ikke så sammensveiset som vi var tidligere, sier Daniel, som ønsker å ta rollen som brobygger mellom de ulike avdelingene.

– JEG FØLER AT jeg kan snakke med alle om alt. Og jeg vil begynne med å kjøre medarbeidersamtaler med alle.

– Det er litt av en jobb?

– Haha, ja, det vil nok ta noen uker. Men det er viktig å høre hvordan folk har det på jobb, sier Daniel.

Han betegner FFS som et typisk «ja-firma».

– HOLDNINGEN HOS de ansatte er at her er ingenting umulig – vi fikser alt. Dette er en kultur vi må ta vare på, sier Daniel, som på fritiden hobbysnekrer og dyrker sin interesse for bil.

– Jeg har en BMW M3 som jeg mekker litt på. Og så er jeg i gang med å bygge en terrasse på 120 kvadratmeter, forteller Daniel.

Nylig tok han også dronesertifikat.

– Det blir nok en del droneflyging fremover – både på fritiden og på jobb. De er viktig å dokumentere og vise frem alt det spennende vi i FFS driver med, slår Daniel fast.