Selger flytende uterestaurant

19. juli 2021

Tiden som bareier for FFS er over. Bokstavelig talt. Bar Over selges nå til Torvets Kolonial.

2021-07-16 13.37.26

Nina Langøy-Kolnes og Torvets Kolonial overtar eierskapet av Bar Over fra FFS. Daglig leder John W. Nilsen i FFS mener det beste er at de som driver restauranten også eier lekteren.

– Torvets har leid lekteren de to siste årene og har store planer for å videreutvikle konseptet. Da er den beste løsningen at den som driver baren også eier den, sier John W. Nilsen, daglig leder i FFS.

En lørdag formiddag i 2015, fikk han forespørsel per telefon om FFS kunne bidra til at Farsund sentrum fikk en uterestaurant.

– Dum som jeg var sa jeg ja. Og dermed satte vi gang med egne snekkere, smiler Nilsen.

RESTAURANTEN ble først bygd oppå en av FFS sine lektere. Men etter hvert fikk den en oppgradering med eget betongunderstell. Toppen er også utvidet med større serveringsareal og overbygg.

Nilsen visste at han aldri ville bli rik på etableringen av Bar Over.

– For oss har dette var et tapsprosjekt av en annen verden. Men moro har det vært. Og så har vært viktig for oss å gi noe tilbake til byen. Tilbakemeldingene fra lokale gjester og turister har i alle fall vært kjempegod, forteller Nilsen.

NAVNET BAR OVER spiller selvsagt på den litt mer kjente undervannsrestauranten Under på Båly i Lindesnes kommune.

– Et veldig godt navn, som vi har vært heldige med, ler Nilsen, og minner om at restauranten over vann faktisk flere Michelin-utmerkelser enn den som ligger under vann.

– Under har én Michelin-stjerne, mens Bar Over har to Michelin-gubber, sier han.

Bibendum, ofte referert til på engelsk som «Michelin Man» eller «Michelin Tire Man», er den offisielle maskoten for dekkfirmaet Michelin.

NINA LANGØY-KOLNES, som driver Torvets Kolonial, røper at hun har store planer med utestedslekteren.

– Vi ønsker å gi den et nytt overbygg som kan bidra til å strekke serveringssesongen – kanskje med drift hele året. Dessuten vil vi jobbe med kontinuerlig forskjønnelse av baren, sier Langøy-Kolnes.