Oppgradert seismikkbåt klar for oppdrag

14. februar 2023

Her er Ramform Victory på vei ut av Lundevågen. Før avgang jobbet et team fra FFS i nesten tre måneder med å klargjøre seismikkskipet.

Ramform Victory ble tauet ut fra havna av FFS Arion og FFA Amaranth. (Dronefilm: Daniel Hovden)

Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

PGS, som eier Ramform Victory, er svært fornøyd.

– Samarbeidet med FFS fungerer meget godt. De er alltid tilgjengelig og stiller opp på kort varsel. God kompetanse, gode fasiliteter og godt nettverk av underleverandører gjør at vi alltid får hjelp på kort varsel, sier Fleet Manager i PGS, Olaf Brunstad, og legger til:

FFS er en viktig bidragsyter for oss i PGS når vi reaktiverer og legger skip i opplag, og de tar vare på skipene våre mens de ligger i opplag.

FØR MOBILISERING hadde Ramform Victory ligget i opplag en stund. Som kjent, er Farsund verdens største seismikkhavn. Mange av båtene bytter gjerne på å være ute på oppdrag. Det betyr at de ved jevne mellomrom mobiliseres for å seile i noen måneder, for så å returnere til opplagshavna.

– Det var en nokså omfattende hydraulikkjobb. Skiver og vinsjer ble overhalt, og sylinderne overflatebehandlet, sier verkstedssjef Ronny Christoffersen.

FFS HAR management-avtaler med flere av rederiene som har båtene sine i Farsund og Lyngdal.

En stor del av management-jobben er å holde fartøyene klare til de skal ut på oppdrag igjen.

– Når båtene skal ut på en ny jobb, må de som oftest igjennom nokså omfattende mekanisk vedlikehold. Noen ganger er det også andre ting om bord som må oppgraderes og byttes ut. FFS utfører alt som trengs i denne prosessen. Det vi ikke gjør selv, leier vi inn samarbeidspartnere til, sier Christoffersen.

MOBILISERINGSARBEIDET med Ramform Victory, som er 86,2 meter lang og 39,6 meter bred, startet i begynnelsen av november og varte helt frem båten forlot Farsund 26. januar.

– For oss har dette vært en stor og viktig jobb. Opptil 12 mann fra FFS har vært i sving, sier Christoffersen.

Ramform Victory er nå på et verft i Danmark. Der skal båten males. Så skal den utrustes med nye kabler i Florø, før den setter kursen for neste oppdrag.

Presentasjon

FFS Arion / Taubåt / 1993