Kjørte vannshow for nyinnkjøpt flytedokk

19. juli 2022

FFS Arion fikk med seg hele tre jobber på vei hjem fra Tyrkia. En av dem var et slep av en flytedokk til Montenegro.

Skjermbilde 2022-07-14 kl. 12.38.07 (1)

FFS Arion aktiverte vannkanonene da dokken ankom bestemmelsesstedet, verftet i havnebyen Bijela i Montenegro.

Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

Da dokken ankom verftet i havnebyen Bijela i Montenegro, skrudde FFS Arion på vannkanonene til stor begeistring for de mange skuelystne.

Det er konsortiet Adriatic 42 som har kjøpt dokken, som brukt til vedlikehold og reparasjoner av superyachter. Kolossen er 180 meter lang og 37 meter bred, og har en løftekapasitet på 10.000 tonn. Den kan dermed håndtere verdens største yachter.

FFS ARION HAR de siste månedene gått i skytteltrafikk mellom Farsund og Tyrkia med seismikkbåter som skal til opphugging. Etter at det foreløpig siste slepet var unnagjort i juni, ble flytedokken hentet på det tyriske verftet Hat-San og slept til Bijela.

Deretter gikk turen til Arzew i Algerie, der bulkskipet Adastar ventet på å bli slept til Algeciras i Spania.

UTE AV MIDDELHAVET og inn i Den engelske kanal plukket FFS Arion opp en drivende lastebåt, som ble tauet inn til Rotterdam.

– At vi får slepeoppdrag begge veier, er selvsagt helt optimalt. FFS Arion har vært et viktig tilskudd til FFS-flåten. På grunn av størrelsen og trekkraften, kan båten kan ta på seg jobber som de andre FFS-båtene ikke har kapasitet til, sier FFS-sjef John W. Nilsen.

Presentasjon

Taubåt / 1993