Hjalp Equinor-skip tilbake til plattformen

29. august 2022

Etter en milliardoppgradering, ble lagerskipet Njord Bravo tauet ut til Norskehavet igjen. FFS assisterte i slepet.

Njord Bravo sail away

Njord Bravo på vei ut fra Kristiansund. FFS Athos ligger helt inn til skroget på lagerskiupet. Foto: Jonny Engelsvoll, Equinor

Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Vi er takknemlige for at Equinor har tillit til oss og at vi får bidra med den mest drivstoffeffektive slepebåten i Norge på dette viktige prosjektet, sier FFS-sjef John W. Nilsen.

De siste årene har Equinor-eide skipet vært igjennom en omfattende oppgradering på et verft i Haugesund. Før utsleping til Njord A-plattformen igjen, var Njord Bravo innom Kristiansund for ferdigstilling og driftsforberedelser.

– DET ER GOD stemning blant mannskapet. Nå er vi i offshoremodus igjen, sier kaptein om bord, Håvard Enoksen, i en film Equinor har laget i forbindelse med reinstallasjonen av Njord Bravo.

Njord-feltet ble satt i produksjon i 1997. Lagerskipet er nå klargjort for å kunne være i drift i nye tjue år.

FFS ATHOS var en av flere båter som bidro i slepet av Njord Bravo fra Kristiansund til Njord A-plattformen. Taubåten regnes som Norges grønneste i sitt slag. Den har fire dieselmotorer med til sammen 5600 hestekrefter. I diesel elektrisk modus klarer den seg med en motor tilsvarende en liten lastebil.

FFS Athos kan dermed gå i såkalt e-modus til og fra slepeoppdragene. Det sparer miljøet for utslipp og kundene for kostnader.

Presentasjon

Taubåt / 2014