Flytende fotballkjærlighet

7. oktober 2021

Med godt synlige Manchester United-emblemer på styrhuset, smelter FFS-båtene fotballhjerter i hver havn. Men ikke alle er like begeistret.

2021-09-22 11.16.30

John W. Nilsen og Leif Steinar Simonsen poserer gjerne foran United-emblemet på FFS Athos.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon AS

– Det er ingen som har kastet råtne egg ennå. Som regel får vi bare positive tilbakemeldinger. Folk kommer gjerne bort og tar bilder av båten og United-logoen. Og ikke sjelden setter dette i gang en god fotballprat, forteller John W. Nilsen, daglig leder i FFS.

United-emblemet gir FFS-flåten identitet. Som en del av rebrandingen, males alle nye båter i FFS-farger og utstyres med det røde og gule klubbmerket.

– DET BEGYNTE med FFS Achilles helt tilbake i 2010. Da vi fikk FFS Atlas et par år senere, kunne ikke den se noe dårligere ut. Og slik har det bare fortsatt, sier Nilsen.

Alle de fire taubåtene, kranfartøyet FFS Amon og den største arbeidsbåten, FFS Argo, er alle påført United-logo. Det er kun gjort unntak for én båt – Hakka, som er en rar, liten isbryter med 265 hestekrefter. Den fikk tidligere i år påklistret en annen klubbs logo.

– Liverpool-supporterne har mast seg til å få én båt. Vi kunne jo ikke holde dem helt utenfor. Men jeg er ikke så bekymret. Vi filmet Hakka mens den lå ved siden av FFS Arion, som har rundt 6500 hestekrefter. Filmen illustrerer veldig godt styrkeforholdet mellom klubbene, ler Nilsen.

MANGE ER KANSKJE overrasket over at Liverpool-fans i det hele tatt har fått innpass hos FFS. Men Nilsen vil ikke lukke døren for flinke medarbeidere, selv om de har kommet i skade for å holde med feil klubb.

– Dessuten finnes det faktisk en del hyggelige Liverpool-supportere, sier han.

At FFS er en United-bastion, har de fleste fått med seg lokalt. I alle fall de som søker jobb i selskapet.

– Mange Liverpool-supportere har jo disse tatoveringene sine. Men på jobbintervju er de som regel dekket godt over, forklarer Nilsen og smiler.

SKAL DU VÆRE skipper på en FFS-båt, må du imidlertid ha følelser for riktig klubb. Ledelsen er faktisk noe delt. Operasjonssjef Leif Steinar Simonsen er ihuga United-tilhenger, mens teknisk sjef Stian Holholm og HMS-ansvarlig Odd Svein Hansen heier på Liverpool.

Selv har Nilsen holdt med «De røde djevlene» så lenge han kan huske.

– Jeg fikk en United-poster av fetteren min som liten. Den beholdt jeg på gutterommet helt til jeg var 16 år. Dessuten spilte jeg på United som miniputt, sier Nilsen, og bedyrer at kjærligheten til klubben er stor.

– Jeg følger godt med og prøver å få med meg de fleste United-kampene fra TV-stolen, sier han.

Presentasjon

Kranfartøy / 1980

 

Arbeidsbåt / 1990

 

Taubåt / 1993

 

Taubåt / 2014

 

Taubåt / 1986

 

Lekter / 2000