Fikk nye kabler om bord på rekordtid

16. mai 2022

Da båten fikk et akutt behov for nye streamerkabler, kastet FFS seg rundt og hadde folk på jobb natt og dag til alt var installert.

default

Seismikkbåten til kai i Lundevågen sammen med et støttefartøy.

Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Helt strålende innsats. Det er viktig at vi klarer å gjennomføre slike hasteoppdrag. Tilbakemeldingene fra kunden var også veldige gode, forteller John W. Nilsen, daglig leder i FFS.

JOBBEN SOM måtte gjøres er på mange måter seismikkbransjens svar på dekkskifte i Formel 1.

I en marinseismisk operasjon, taues streamerkablene bak et undersøkelsesfartøy. Eierne meldte torsdag kveld at seismikkskipet trengte nye streamerkabler, og ba FFS om bistand.

– Vi visste at dette ville bli en svært krevende jobb, fordi det var så mye som måtte ordnes på veldig kort tid, sier Nilsen.

UTSTYR MÅTTE bestilles og fraktes til Lundevågen, og operasjonen krevde mange tunge løft.

– Men vi fikk på plass strømaggregatet, koblet opp nye kabler, fikk rigget spoleapparatet og slept på plass en lekter. Så var det bare å sette i gang, sier Nilsen.

SKIPET ANKOM Farsund lørdag kveld sammen med et støttefartøy. Takket være døgnkontinuerlig innsats fra FFS, kunne båten forlate havna og vende tilbake til Nordsjøen med nye streamerkabler allerede onsdag.

– Vi hadde mange folk i sving gjennom hele helgen for å få dette til. Men vi løste oppgaven med bravur. Dette viser at vi evner å kaste oss rundt når slike jobber dukker opp, sier Nilsen.

Presentasjon

Lekter / 2000