FFS har solgt en av taubåtene

21. august 2023

– Alle båtene våre er i utgangspunktet til salgs, hvis prisen er riktig. Og nå fikk vi et tilbud vi ikke kunne si nei til, sier FFS-sjef John W. Nilsen.

DCIM100MEDIADJI_0030.JPG

FFS Amaranth er solgt til et fransk rederi og vil nå ha Middelhavet som arbeidsområde.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

Etter seks år i bedriftens tjeneste, er FFS Amaranth solgt til et fransk rederi. Båten skal nå tjenestegjøre i Middelhavet. Årsaken til salget er ikke mangel på oppdrag.

– Det passer aldri å selge en båt. Men kjøp og salg av båter er en del av forretningsmodellen vår. Kjøperen trengte en taubåt på svært kort varsel, og ga oss et veldig godt tilbud, forklarer Nilsen, som nå er på jakt etter en erstatningsbåt.

FFS AMARANTH er bygd i 1997, og har vært mye benyttet til lekterslep, havnebuksering og som assistansefartøy. Den er 30 meter lang og 9,8 meter bred. Båten har de seneste månedene hatt base i Arendal.

– Tidligere hadde jeg et mer følelsesmessig forhold til fartøyene i flåten. Men bedriften kan ikke styres av følelser. Kjøp og salg er en del av forretningsfilosofien vår. Vi ønsker å selge når markedet er bra og kjøpe når det er litt trangere, sier Nilsen.

FFS Amaranth har hatt et mannskap på seks, som gikk i turnus. Fire av de ansatte er blitt omplassert og har fått jobb på de andre taubåtene.

– DET PERSONALMESSIGE er den negative siden ved et salg. Men vi håper som sagt å finne en erstatter for FFS Amaranth om ikke altfor lenge, sier Nilsen.

Taubåtene har så langt i år hatt nok å gjøre. Spesielt travelt har det vært for FFS Arion og FFS Athos, som begge er godkjent for offshoreoppdrag.

MARKEDET ER granske bra nå, men jeg spent på høsten. Det kan komme et trendskifte, sier Nilsen.

I tillegg til FFS Arion og FFS Athos er FFS Atlas en del av taubåtflåten. I tillegg har FFS to kranfartøyer, FFS Amon og FFS Argo.

Presentasjon

Ingen båter er registrert.