En sjømann går i land

4. januar 2022

FFS har signert Tommy Lian fra konkurrenten BOA. Etter å ha tilbrakt hele sitt yrkesliv til sjøs, skal listamannen nå lede FFS-flåten fra land.

AQ9I9419

Fra hovedkontoret i Strandgaten i Farsund skal flåtesjef Tommy Lian assistere taubåtene i FFS.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus kommunikasjon

– Min jobb blir blant annet assistere taubåtene våre når de er ute på oppdrag. Det er alltid tusen spørsmål som dukker opp, sier Tommy, som har lang erfaring som skipper på taubåter. Først 19 år i FFS, så de siste sju årene i BOA.

– Det er spesielt å være tilbake. Selv om mange kollegene fra den gang fortsatt er her, er det ingen tvil om at FFS er et helt annet selskap i dag, sier Tommy, som får tittelen flåtesjef og blir en del av ledergruppen i selskapet.

DER VIL HAN jobbe tett sammen med operasjonssjef Leif Steinar Simonsen, teknisk sjef Stian Hoholm, HMS- og QA-sjef Odd Svein Hansen og selvsagt sjefen sjøl – John W. Nilsen.

Noe av det som trigget returen til FFS, er ansvaret Tommy får for simulatoren som ble kjøpt inn for et par år siden.

Fra et kontor i første etasje i administrasjonsbygget i Strandgaten skal han bistå skippere, styrmenn og andre i selskapet med å teste ferdigheter og dele kunnskap.

TOMMY SKAL også sørge for at alle taubåtene er forberedt på de stadig hyppigere OVID-inspeksjonene som oljeindustrien krever. OVID står for «Offshore Vessel Inspection Database».

– Skal vi ta oppdrag offshore, må vi ha papirene i orden, sier Tommy.

Han har jobbet på taubåt hele sitt yrkesaktive liv, og opplevd litt av hvert på sjøen. Denne erfaringen håper han å kunne dra nytte av i sin nye rolle.

– Jeg skal jobbe tett på mannskapene som er ute på oppdrag. Livet om bord i en taubåt er ekstremt varierende. Ingen slep er like. Derfor dukker det alltid opp utfordringer som crewet ikke har vært borti tidligere. Jeg skal være tilgjengelig og hjelpe der jeg kan, forteller Tommy, som håper å slippe å gro helt fast på kontoret.

– ER DET BEHOV, stepper jeg selvsagt inn og tar meg en tur til sjøs, smiler Tommy.

Men foreløpig er det mer enn nok å gjøre på land. Sammenliknet med andre, tilsvarende rederier er FFS-kontoret lavt bemannet. Til gjengjeld har de som jobber her lang fartstid ute på de syv hav.

– Vi har masse erfaring fra taubåter, tank og offshore, og det gir oss en kjempefordel, sier Tommy.

Presentasjon

Kranfartøy / 1980

 

Arbeidsbåt / 1990

 

Taubåt / 1993

 

Taubåt / 2014

 

Taubåt / 1986

 

Lekter / 2000