Løftet Trafikkdagen til nye høyder

6. mai 2022

– Vi ferdes mye i trafikken selv. Derfor føles det meningsfullt og viktig å delta her og vise at høy hastighet kan få store konsekvenser.

Med kran fra Lister Kranservice løftes bilen opp 40 meter, før den slippes mot bakken.

Tekst, foto og video: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

Droneklipp: Daniel Hovden, FFS

Det sier Tony Kristiansen, som styrer FFS-selskapet Lister Kranservice. Sammen med kollega Rune Køhn bisto han Nullvisjonen i Lister på den årlige Trafikkdagen, som arrangeres for elevene på de videregående skolene i Farsund og Lyngdal.

Over 300 ungdommer var til stede i Lista Fly- og Næringspark. De fikk se Kristiansen heise en utrangert bil 40 meter opp i luften og slippe den ned i betongen.

KRASJET MOT bakken tilsvarer en front mot front-kollisjon i 75 km/t, ifølge Torstein Salvesen – leder for Nullvisjonen i Lister.

Han er strålende fornøyd med å få med seg Lister Kranservice på arrangementet.

Ikke bare stiller bedriften kran, kranfører og mannskap gratis til disposisjon. Selve droppet ble også utført til 20 i stil.

– VI HAR ALDRI gjort bildropp her på flystasjonen, og så vidt jeg har forstått har Lister Kranservice heller aldri vært med på noe liknende. At gjennomføringen da skjer så prikkfritt, er både gøy og imponerende, sier Salvesen, som håper å få med seg FFS-selskapet til neste års arrangement også.

– Vi kunne selvsagt vist skoleelevene en film, men det blir noe helt annet når de selv er til stede og ser bilen blir knust og delene spruter. Da gjør det ordentlig inntrykk, og trafikksikkerhetseffekten blir langt bedre, forteller Salvesen.