FFS Amaranth på «havvindsafari»

28. juni 2022

Vindturbinene til havs får service via en jackuprigg som slepes fra felt til felt.

274364815_345684767571231_4084412872631552167_n

FFS Amaranth slepte riggen Wind Pioneer mellom de ulike havvindfeltene. Fra riggen drives vedlikehold og reparasjoner av vindturbiner.

Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Den slepejobben har vi utført. Det har vært et omfattende oppdrag, som begynte i februar og var ferdig nå i juni, sier Steffen Syvertsen, kaptein om bord på FFS Amaranth.

Riggen, Wind Pioneer, er designet for å drive med vedlikehold og reparasjoner av vindturbiner. Den går i skytteltrafikk mellom ulike havvindparker.

– DEN HAR EGNE propeller, men trenger assistanse på lengre strekk. Så vi sleper den bort til feltet, og så transporterer den seg selv fra turbin til turbin, forteller Syvertsen.

Enkelte av servicejobbene har tatt 5-6 timer. Da har FFS Amaranth ligget og ventet på feltet. Andre ganger når riggen har vært på samme felt i én til to uker, har taubåten gått til land og ventet der.

– VI HAR VÆRT Østersjøen på et tysk felt, i Kattegat på flere felter, rundt Danmark og ned til Esbjerg, over til Storbritannia og ned til Belgia og Nederland. En skikkelig langtur. Og innimellom har riggen vært inne til land for mobilisering og de mobilisering, sier Syvertsen.

Mannskapet har selvsagt vært skiftet flere ganger underveis.

– Vi bytter crew når båten er til kai. Det har egentlig gått veldig greit. Nå håper vi på flere slike jobber, sier Syvertsen.

Presentasjon

Ingen båter er registrert.